Talkshow Eva Jinek in de zomer terug op NPO 1

Eva Jinek mag komende zomer verder met haar dagelijkse talkshow op NPO 1. Naast de winterstop van Pauw mag ze dus ook de zomerstop invullen.

Jinek is in juni en augustus op elke doordeweekse dag te zien rond de klok van 23.00 uur. In totaal mag Eva dus weer acht weken aan de bak als Jeroen Pauw van zijn vakantie geniet.

Fel begeerd

KRO-NCRV-mediadirecteur Taco Rijssemus is enthousiast over het vervolg van Jinek in de zomer: “We zijn heel blij met deze nieuwe stap. We zien het als een kans om het programma nog verder te ontwikkelen op dit fel begeerde tijdslot. Jinek heeft laten zien dat ze veel in haar mars heeft.” 

Jinek

Het huidige seizoen van Jinek is bijna afgelopen. Op 2 maart komt Jeroen Pauw weer uit zijn winterslaap: hij is dan dus in de maanden maart, april en mei weer de troef van NPO 1 in de strijd tegen Humberto Tan.

Juli

Wat NPO 1 in de maand juli rond de klok van elf gaat uitzenden is nog niet bekend. Eerder was dat in de Tour de France-maand altijd wielrentalkshow De Avondetappe met Mart Smeets, maar dit jaar kiest de NOS voor een vooravondprogramma met Henry Schut en Dione de Graaff.

Knevel & Van den Brink

Jinek heeft de vroegere Pauw en Witteman-vervanger Knevel en Van den Brink van de buis verbannen. Afgelopen zomer werd de laatste uitzending van het seizoen opeens de laatste uitzending ooit voor de EO-heren. NPO-televisiedirecteur Frans Klein zei toen dat de EO wel een nieuw voorstel mocht indienen voor een talkshow. Nu blijkt dat de KRO-NCRV het plekje van de Evangelische Omroep definitief heeft afgepakt.

Lees ook: Vorige week zorgde Maxim Hartman voor ophef in Jinek.

Reageren