Minder wisselingen

Talkshow Op1 komende zomer volledig op de schop

5 juni 2023 20:14 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De makers van Op1 halen de komende maanden de bezem door de late night talkshow. Door een formatwijziging behoren de dagelijks wisselende duo's binnenkort tot het verleden.

Op1-presentatrice Amber Kortzorg bevestigt in een interview met Televizier de aankomende, opvallende wijzigingen bij het NPO-praatprogramma. 

Twee weken

Vanaf juli stapt het programma twee maanden af van de dagelijks roterende presentatieduo's: "Natasja Gibbs en ik presenteren half juli twee weken achter elkaar de talkshow. Dit is een soort roulatiedienst om de verschillende duo’s wat meer vrije tijd te gunnen." Volgens Kortzorg neemt WNL-stel Welmoed Sijtsma en Jort Kelder twee weken voor hun rekening. Ook MAX-koppel Charles Groenhuijsen & Elles de Bruin en EO-hosts Tijs van den Brink en Margje Fikse maken onderdeel uit van het zomerrooster.

Uitdaging

Kortzorg heeft zin om maar liefst tien uitzendingen van Op1 achter elkaar te maken: "Al ben ik me schrap aan het zetten, want ‘t zijn lange dagen: je bent van 9.00 uur tot middernacht bezig met de uitzending. Maar het biedt wel de kans om echt in een ritme te komen en je eigen stempel op de uitzendingen te drukken."

Het reguliere dienstschema van Op1 wordt vanaf maandag 21 augustus weer hervat.

Meer over