BNNVARA boos

Talkshow van Eva Jinek wordt gemaakt in Amsterdam

18 juni 2024 20:43 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten
De nieuwe talkshow van Eva Jinek wordt niet in Hilversum, maar in Amsterdam gemaakt. De locatie van de opnames is De Hallen Studio's in Amsterdam.

Dat heeft AVROTROS bevestigd na berichtgeving van het AD.

Cultuur

Volgens de omroep móét de show vanuit Amsterdam komen en niet vanuit Hilversum omdat 'deze locatie te midden van een rijk cultureel aanbod goed aansluit bij cultuur, dat een belangrijke pijler van de talkshow vormt'. Als de show vanuit Hilversum gemaakt zou worden, zou het 'de sfeer en de doelstellingen van het programma' niet bevorderen.

Kosten

BNNVARA vindt het een bizarre beslissing aangezien zij een studio en crew delen voor de talkshows Sophie & Jeroen en Op1 om kosten te besparen en efficiënter te werken. Dat betekent slecht nieuws voor de omroep want nu moet BNNVARA zelf de kosten van de crew bekostigen. 

NPO

De omroep heeft hun bezwaren in een vroeg stadium al gedeeld met de NPO. Zij gaven op hun beurt groen licht aan AVROTROS voor de Amsterdamse locatie voor Jinek. AVROTROS wil meer programma's vanuit De Hallen gaan maken en spoort andere omroepen aan om ook van de locatie gebruik te maken. 

De talkshow van Eva Jinek zal vanaf 2 september elke maandag tot en met donderdag om 19.00 uur te zien zijn op NPO 1.

Meer over