Groot feest

Mijlpaal: Vanavond is de 10.000e uitzending van Hart van Nederland

10 februari 2023 11:47 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© KIJK.nl

Feest bij SBS6, want vanavond is een bijzondere aflevering van Hart van Nederland te zien. Het is namelijk de 10.000e uitzending.

Wat we vanavond in de uitzending precies kunnen verwachten is nog een verrassing, maar het zal wel een hele speciale zijn waarin er vast wordt teruggeblikt op de afgelopen jaren.

28 jaar een begrip

Het nieuwsprogramma is al 28 jaar een begrip in de Nederlandse huiskamers en met dagelijks rond de 600.000 kijkers nog steeds een succes. In het programma staat niet alleen nieuws uit de grote steden van Nederland centraal, maar is er ook veel aandacht voor regionaal nieuws.

Daarnaast heeft Hart van Nederland sinds 2020 ook een ochtendbulletin en is maar liefst zeven dagen per week te zien.

"We hebben een aantal jaren geleden ervoor gekozen Hart van Nederland te ontwikkelen van tv-programma op de late avond naar een 24/7 nieuwsmerk, waardoor we nu alle dagen van de week van vroeg tot laat bij ons publiek zijn met het laatste nieuws, zowel online als op tv", zegt Marc Veeningen, hoofdredacteur van Hart van Nederland.

De avond uitzendingen zijn inmiddels niet meer weg te denken voor veel kijkers. "Onze uitzending op de late avond vormt nog altijd het stevige fundament onder alles wat Hart van Nederland op dit moment doet. Daarbij blijven we trouw aan onze journalistieke missie ‘nieuws uit elke straat’ te brengen, waarmee het 10.000 latenightuitzendingen geleden allemaal begon."

Spraakmakende fragmenten

En in die 28 jaar zijn een hoop spraakmakende fragmenten voorbij gekomen. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, heeft Hart van Nederland een compilatie gemaakt van een aantal leuke en opmerkelijke momenten.

De vroege editie van Hart van Nederland is vanavond om 17:08 uur te zien, en om 23:00 uur is de late editie te zien op SBS6.

Meer over