Na foute grap aanslag Telegraaf-gebouw

Telegraaf-coryfeeën voorlopig niet aan tafel bij nieuwe RTL-talkshow Twan Huys

27 juni 2018 18:51 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Twan Huys hoeft in zijn nieuwe latenighttalkshow op RTL 4 niet te rekenen op de aanwezigheid van Telegraaf-gezichten. John van den Heuvel en zijn collega's zijn helemaal klaar met Huys na zijn reactie op een slechte grap over de aanslag op het Telegraaf-gebouw.

Twan Huys interviewde schrijver Tommy Wieringa op een congres van Nederlandse burgemeesters. Gevraagd naar de aanslag zei Wieringa: 'Dat werd tijd', waarna een luid gelach uit de zaal klonk. Ook Huys reageerde lacherig op de grap.

Van Wely, Belleman, Jansen

Dat schoot John van den Heuvel in het verkeerde keelgat, zo vertelde hij woensdag in RTL Boulevard. Van den Heuvel zei dat hijzelf, misdaadjournalist Mick van Wely, rechtbankverslaggever Saskia Belleman en hoofdredacteur Paul Jansen er dan ook niet over peinzen om straks gezellig aan te schuiven in het nieuwe RTL Late Night met collega-journalist Huys.

Excuses

Twan Huys bood in een opgenomen telefoongesprek zijn excuses aan: „Achteraf gezien had ik daar afstand van moeten nemen. Dat betreur ik.” Die uitspraak was niet genoeg voor de misdaadjournalist. „Ik moet nog even overleggen met mijn collega's, maar ik ben er wel klaar mee.”

Ongelukkig

Presentator Peter van der Vorst merkte op dat deze affaire een ongelukkig begin is van de carrière van Huys bij RTL. „Jij zegt het”, was het veelzeggende antwoord van John van den Heuvel.

Meer over