Meer meldingen

Vijf aangiftes en twintig meldingen na BOOS-uitzending over The Voice

7 februari 2022 14:33 | actualiteiten | Door Esther Hut

© ANP KIPPA

De teller blijft oplopen. Inmiddels heeft de politie naar aanleiding van de BOOS-uitzending over de The Voice of Holland vijf aangiftes en twintig meldingen binnen over aanranding en verkrachting.

Het aantal aangiftes is gelijk gebleven, maar er zijn wel nieuwe meldingen bijgekomen de afgelopen tijd. Tegen wie er precies melding is gemaakt en waarover kan de politie wegens privacy redenen niet bekendmaken.

Tientallen meldingen

"De afgelopen weken hebben zich bij de politie tientallen slachtoffers van mogelijk seksueel misbruik en/of ongewenst seksueel gedrag gemeld,” laat de politie in een verklaring weten. Het Openbaar Ministerie is op dit moment nog bezig met het beoordelen van de meldingen en onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten. Wanneer dit precies is afgerond is niet bekendgemaakt.

Politie

Ook laat de politie weten dat slachtoffers nog steeds bij de politie terecht kunnen. “We zien dat er een breed maatschappelijk debat op gang is gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. En dat er een beweging in gang is gezet: het is drukker dan normaal met mensen die de zedenteams bellen. Niet alleen slachtoffers rond TVOH vinden hun stem. De meeste telefoontjes hebben niets te maken met dat programma. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om meldingen over aanranding, verkrachting of seksueel misbruik dat jaren geleden is gebeurd.”

BOOS

Op 20 januari bracht Tim Hofman in zijn online-programma BOOS misstanden bij The Voice of Holland naar buiten. Daar werden Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Alle drie hebben ze verschillende aanklachten aan hun broek hangen. Ook regisseur Martijn N. is later aan het rijtje toegevoegd wegens grensoverschrijdend gedrag.

Meer over