Thekla Reuten speelt hoofdrol in Italiaanse miniserie

11 juni 2014 09:43 | actualiteiten | Door Televizier

Thekla Reuten heeft een hoofdrol te pakken in Italië. De Nederlandse actrice is binnenkort te zien in een miniserie over de oorlog in Sarajevo.

De serie gaat over het waargebeurde verhaal van een Italiaanse journalist die in 1992 wordt uitgezonden naar Sarajevo om daar verslag te doen van de oorlog.

Italiaans

In haar jeugd sprak de actrice thuis altijd in de taal van haar Italiaanse moeder. Dat de rol volledig in het Italiaans is, is voor Reuten dan ook geen enkel probleem. “Mijn Italiaanse wortels hebben grote betekenis voor me”, zegt Thekla. “Ik ben heel blij dat het me gegund is ook in mijn moeders taal een rol te vertolken. Het is een verhaal over een heel donker hoofdstuk in de recente Europese geschiedenis, maar het verhaal van deze journalist geeft licht tegen deze donkere achtergrond." 

De serie

De miniserie is gebaseerd op het boek Non Chiedere Perche van journalist Franco di Mare en wordt uitgezonden op Rai Uno, het meest bekeken televisiestation van heel Italië. Als de acteerprestaties van Thekla net zo goed zijn als in The American, dan zal het Italiaanse publiek in één klap voor haar vallen. 

Overspel

Het is nog niet duidelijk of we de actrice in vloeiend Italiaans mogen aanschouwen op de Nederlandse televisie. Ze vertolkt in ieder geval een rol in het derde seizoen van Overspel.

Meer over