Weekblad Privé

Theo Maassen beschuldigd van huiselijk geweld

24 januari 2024 09:44 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Diederick Bulstra VPRO
Cabaretier en Zomergasten-presentator Theo Maassen wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van mishandeling, zo meldt het weekblad Privé. Maassen zou onder meer zijn eigen vrouw een gebroken neus hebben geslagen.

Joyce, de vrouw van de cabaretier, confronteerde hem volgens Privé met het vele vreemdgaan dat hij deed en kreeg daarop klappen. Opmerkelijk is dat de werkgever van Theo Maassen, de VPRO, wist dat het niet helemaal pluis was met hun presentator nadat een medewerker in het voorjaar van 2023 melding maakte van misstanden. 

Hoofdwond

Het verhaal in Privé beslaat acht pagina's en het tijdschrift heeft o.a. uitgebreid WhatsApp-contact tussen Maassens vrouw en zijn vriendin Angela in bezit waarin de twee elkaar vertellen over hun ervaringen. De vrouw van Maassen vertelt in die conversatie bijvoorbeeld dat ze verschillende keren een blauw oog is geslagen. Theo’s jeugdvriendin Karin vertelt in het blad een hoofdwond te hebben opgelopen na een nare ervaring met de cabaretier. Joyce zou vanwege de twee dochters van het stel nooit aangifte hebben gedaan.

Reactie VPRO

De VPRO heeft als volgt gereageerd op de aantijgingen. 'In het voorjaar van 2023 is de VPRO geattendeerd op een mogelijke kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Theo Maassen. Dat was aanleiding om als werkgever na te gaan of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hebben plaatsgevonden in onze werkrelatie met Theo Maassen, recent maar ook in het verleden. Dit is niet geconstateerd, er zijn ook geen klachten of meldingen bekend. Er is wel gesproken met direct betrokkenen, maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over. Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet in te schakelen als presentator van Zomergasten.'

Meer over