Na drie aangiftes

Thijs Römer vervolgd voor zedendelicten

17 november 2022 15:44 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Thijs Römer zal flink in de piepzak zitten want het Openbaar Ministerie gaat de acteur vervolgen voor seksueel overschrijdend gedrag.

Op 8 september werd bekend dat er onderzoek werd gedaan naar de onsmakelijke online activiteiten van Römer en er is blijkbaar genoeg bewijs van een misdrijf gevonden. Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van drie aangiftes van sextortion door jonge slachtoffers. Dat is online afpersing met een seksueel getinte naaktfoto of video. 

14 jaar

De eerste beschuldiging aan het adres van Römer kwam in mei toen een 20-jarige vrouw op Twitter vertelde dat ze aangifte zou doen tegen de acteur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag vanaf haar veertiende. Römer reageerde daarop door te dreigen met aangifte van smaad en laster. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver", twitterde hij destijds.

Danny de Munk

Het nieuws komt een dag nadat bekend werd dat Danny de Munk niet wordt vervolgd voor verkrachting. Het OM kon niet voldoende bewijs vinden.