Hele cast compleet

Thomas van Luyn is verteller in The Passion

10 maart 2023 10:43 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Sander Mulkens / KRO-NCRV
Cabaretier Thomas van Luyn is de verteller van The Passion dit jaar. Dat heeft KRO-NCRV vandaag bekend gemaakt. Dit was de laatste rol die nog ingevuld moest worden.

Thomas van Luyn volgt radio dj Ruud de Wild op als verteller in The Passion. Thomas is geen trouwe kijker, maar toch besloot hij om mee te doen. "Omdat het een mooie, goedgemaakte en ontroerende productie is," vertelt hij tegen De Telegraaf. 

Schrijven van teksten

Thomas is zelf niet gelovig, maar kijkt enorm uit naar de productie en het schrijven van de teksten. "Ook om te ontdekken wie ik echt ben, dat vind ik super ontroerend," zegt hij. "En natuurlijk de uitzending. Dat is live, spannend, maar daar ben ik wel goed in," aldus Thomas tegen De Telegraaf. 

Bang voor kritiek

Het enige waar de acteur zich zorgen over maakt, is of de mensen erover zullen vallen dat hij niet gelovig is. "Verder hoort kritiek er gewoon bij in Nederland: het weer is altijd slecht, voetbal is altijd slecht en de presentatie van Zomergasten ook. Als je eerlijk zegt wat je vindt en voelt, heb je niks hoog te houden. En ach, anders blijf ik een weekje uit de buurt van sociale media."

Andere castleden

Eerder werd al bekend dat onder anderen Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria) en Buddy Vedder (Judas) te zien zijn in het paasspektakel van de NPO. 

The Passion is op donderdag 6 april te zien op NPO 1.

Meer over