Op Wereld MS Dag

Tijd voor MAX in het teken van auto-immuunziekte MS

17 mei 2022 11:57 | actualiteiten | Door Judith Regeling

Tijd voor MAX staat op maandag 30 mei, op Wereld MS Dag, volledig in het teken van de auto-immuunziekte MS. Met onder andere in de uitzending: Ben Cramer en zijn dochter Shanna.

In Nederland hebben 25.000 mensen met deze zenuwslopende ziekte te maken en dat aantal stijgt nog iedere dag. Het wordt dus hoog tijd om er meer aandacht aan te geven, zo moeten de makers van Tijd voor MAX hebben gedacht.

Tijd voor MAX

Zo vertelt in deze speciale thema-uitzending onder meer de 21-jarige Vera haar verhaal. Op 17-jarige leeftijd werd zij na een oogzenuwontsteking gediagnosticeerd met MS en inmiddels zijn de gevolgen nauwelijks te overzien. Haar zicht gaat langzaam achteruit, ze heeft blaasproblemen en is snel vermoeid. Elke maand krijgt ze via een infuus medicijnen toegediend om haar ziekte af te remmen. Gelukkig staat Vera positief in het leven en vult ze haar tijd met het bakken van taarten.

Ben Cramer 

Ook is er een bekende gast: Ben Cramer komt langs met zijn dochter Shanna. Zij kreeg in 2018 na diverse klachten te horen dat ze aan MS lijdt. "Shanna had eerder al last van gekke klachten. Haar benen deden raar en ze had andere lichamelijke klachten", vertelde Ben Cramer eerder aan het MS fonds. "We konden het niet plaatsen. Toen de diagnose MS kwam, viel het kwartje."

Tijd voor MAX in het teken van MS is op maandag 30 mei om 17:10 uur te zien. De uitzending wordt gepresenteerd door Dionne Stax en Sybrand Niessen.

Meer over