War Child

Tijd voor MAX maakt thema-uitzending over kinderen die opgroeien met oorlog en geweld

11 april 2023 11:12 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Janita Sassen/MAX
Kinderen uit een oorlog halen is één ding, maar hoe haal je de oorlog uit een kind? Op die vraag hopen Sybrand Niessen en Martine van Os antwoord te krijgen in een bijzondere thema-aflevering van Tijd voor MAX.

Deze aflevering is op dinsdag 18 april om 17:10 uur te zien op NPO1.

Tijd voor MAX

Terwijl wij in Nederland in vrijheid leven, groeien zo'n 230 miljoen kinderen wereldwijd op met oorlog en geweld. Om daar aandacht te besteden, schakelt het team van Tijd voor MAX voor deze speciale uitzending de hulp in van oud-politicus Hedy d'Ancona. Zij groeide op in de Tweede Wereldoorlog en weet dus als geen ander wat oorlog met een kind kan doen. 

Hedy d'Ancona

Daarnaast vertelt ze in deze aflevering over haar reis naar Libanon waar twee miljoen Syrische vluchtelingen in kampen leven. Ze ontmoette daar de elfjarige Nadine, die nog een baby was toen zij met haar familie de bombardementen ontvluchtte. "De gezinnen die ik ontmoette, leven nog altijd met de gevolgen van oorlog", zo legt de voormalig politica nu alvast uit. "In het War Child programma maken kinderen mee dat het leven ook een andere kant heeft. (..) Is er iets mooiers te bedenken?"

Katie Koss

Verder zal er ook ruimte en tijd zijn voor het verhaal van de 12-jarige vluchteling Brahim, komt War Child-directeur Ernst Suur langs en is er ruimte voor muziek van Katie Koss, die zelf ook afreisde naar Moldavië om samen met de kinderen daar muziek te maken.

Tijd voor MAX in het teken van Warchild is op dinsdag 18 april om 17:10 uur te zien bij Omroep MAX op NPO1.

Meer over