Bijzondere uitzending

Tijd voor Max in het teken van overleden Piet Paulusma (65)

22 maart 2022 09:47 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© AP Kippa / Siese Veenstra
Tijd voor MAX staat vandaag volledig in het teken van de overleden Piet Paulusma. De talkshow brengt op deze manier een uniek eerbetoon aan hun eigen weerman.

De 65-jarige weerman overleed zondag aan de gevolgen van kanker. Iets wat hij tot zijn dood geheim heeft gehouden voor het publiek.

Lees ook: Omroep MAX stopt met weerbericht 

Oant Moarn

In Tijd voor MAX, Oant Moarn - afgeleid van Piets bekende afsluiting - komen exclusief de familieleden, vrienden en collega's van Piet Paulusma aan het woord, waaronder zijn kinderen, tweelingbroer Lume en Joke, de vrouw waar hij jaren meer getrouwd was. Zij laten hun licht schijnen op hun vader, broer, collega en vriend die op vele Nederlanders een diepe indruk heeft gemaakt.

Jan Slagter

Ook zijn collega's en vrienden zijn in deze bijzondere aflevering van de talkshow van Martine van Os en Sybrand Niessen te horen en te zien. Onder anderen Fons van Westerloo, Wiebe Wieling (voorzitter van De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden), Sybren Terpstra (eindredacteur van Omrop Fryslân) en Jan Slagter komen voorbij. De gesprekken worden aangekleed met archiefbeelden van Piet en de uitzending wordt uiteraard afgesloten met zijn vertrouwde groet: 'Oant Moarn'. 

Piet Paulusma

De interviews zijn niet allemaal deze week opgenomen. Aangezien Omroep Max al eerder op de hoogte was van de ziekte van Piet, zijn op zijn verzoek al in november enkele interviews met familieleden opgenomen. Zij vertellen onder meer over het plezier dat de weerman altijd beleefde aan het vieren van kerst met het gezin. 

Tijd voor MAX, Oant Moarn is dinsdag 22 maart vanaf 17:10 uur te zien op NPO1.

Meer over