Na vertrek BNNVARA

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann worden vast presentatieduo bij Op1

18 augustus 2023 17:25 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot NPO Start / Op1

Tijs van den Brink (EO) en Sven Kockelmann (WNL) waren onlangs al eens samen als talkshowduo te zien bij Op1 tijdens een extra uitzending over de val van het kabinet. Vanaf het nieuwe televisieseizoen zullen ze dit vaker gaan doen, want ze gaan een vast presentatieduo vormen.

Dat heeft het AD bekendgemaakt.

Vast duo

Kockelmann en Van den Brink presenteren de talkshow normaal gesproken op gescheiden avonden met andere collega's. Zo presenteert Kockelmann met Fidan Ekiz en is Van den Brink samen te zien met Margje Fikse. Daar komt dan ook geen verandering in.

Wel gaan Kockelmann en Van den Brink de avond invullen die vrijgekomen is door het terugtrekken van omroep BNNVARA. De EO heeft aan het AD bevestigd dat deze avond volledig in het teken zal staan van politiek. Het is nog niet duidelijk op welke avond het tweetal aan de talkshowtafel te zien is.

Nieuw seizoen

Op 8 juli zaten de heren al samen aan tafel om de talkshow te verzorgen. Dat ging toen om een extra uitzending naar aanleiding van de val van het kabinet-Rutte IV. Daarvoor hebben ze ook al een talkshow-aflevering gemaakt samen, toen over de Wagner-opstand in Rusland. Voor het nieuwe televisieseizoen is het dus niet meer zo dat er iedere avond een vaste omroep aan de beurt is, want Sven is van WNL en Tijs van de EO. 

Aanstaande maandag gaat het nieuwe televisieseizoen van Op1 van start. Vanaf dan is het programma iedere werkdag rond 22.15 uur te zien op NPO 1.

Meer over