Boze tafelgast

Tijs van den Brink heeft zich 'lang verzet' tegen komst Gordon in Op1

9 juli 2023 11:03 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© EO/screenshot Op1 (NPO)
Gordon kreeg eind vorig jaar een tafelgast in Op1 zo boos, dat ze de uitzending verliet. Tijs van den Brink was daar als presentator getuige van en onthult nu tegenover de Telegraaf dat hij Gordon al die tijd boycotte in de talkshow.

Het was een opvallend moment uit het afgelopen tv-seizoen van Op1: nadat Gordon kritiek uitte op de woke-cultuur, stond filosoof Fleur Jongepier plotseling op. "Ik vertrek", zei ze, waarna ze achter de gordijnen van de studio verdween. 

Tijs van den Brink over Gordon in Op1 

Tijs laat nu aan de Telegraaf weten dat hij zich 'lang verzet' heeft tegen de komst van Gordon. "Omdat ik alleen een nieuw willekeurig tv-programma een magere aanleiding vind. Maar als hij tijdens het WK kan meepraten over de regimes in de Golfstaten, omdat hij zelf in Dubai woont, vind ik dat wel relevant." 

Op1 in 'moeilijke fase' zonder BNNVARA

Gordon zorgde met zijn uitlatingen over een maatschappelijk onderwerp dus wel voor een spraakmakend tv-moment in Op1, dat na de zomer een doorstart maakt zonder BNNVARA vanwege 'verschil van inzicht'. "We zitten in een moeilijke fase", geeft Tijs daarover te kennen. "Het was echt even spannend toen BNNVARA eruit stapte." Wel heeft hij vertrouwen in een 'goede doorstart' van Op1 met WNL, EO en Omroep MAX. 

Onafhankelijk onderzoek Op1 

Tijdens de zomerstop van Op1 van 17 juli tot 18 augustus, gaat een onafhankelijke deskundige in gesprek met (voormalig) redacteur en eindredacteuren van de redactie. Vóór de doorstart aanvangt komt er een advies aan alle drie de omroepen over een optimale samenwerking. De talkshow werkt ook mee aan een onderzoek naar sociale veiligheid op de werkvloer, die de NPO heeft ingevoerd na de aangekaarte misstanden bij Studio Sport.

Meer over