Heftig verhaal

Tilburgse Eva (24) te zien in nieuw seizoen van Over Mijn Lijk

17 januari 2023 13:58 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP RAMON VAN FLYMEN
In het aankomende seizoen van Over Mijn Lijk zal onder meer de inmiddels 24-jarige Eva uit Tilburg haar verhaal doen. Deze influencer en student kreeg begin 2021 te horen dat ze uitgezaaide longkanker heeft.

Mogelijk komt Eva je bekend voor: naast dat zij inmiddels 112.000 volgers heeft op haar Instagram-pagina @longeneeslijk, is ze namelijk ook geregeld te horen in de show van Mattie & Marieke op Qmusic.

Eva Hermans-Kroot

De pas 24-jarige Eva Hermans-Kroot uit Tilburg kreeg in maart 2021 de diagnose uitgezaaide longkanker. "Die was eigenlijk vrij snel gesteld doordat ik op één maart 2021 met deze bult in mijn nek, toen was hij zelfs nog iets groter, naar de huisarts ging", zo vertelt ze. "Dat veranderde heel mijn leven. Eigenlijk sta ik altijd al in het leven als een heel positief en vrolijk iemand en sinds ik ziek ben, ben ik daarin ook niet veranderd."

Over Mijn Lijk

In het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk zal ze de kijker meenemen bij zowel de hoogtepunten als het feit dat ze er alles aandoet om haar HBO-opleiding af te ronden, maar ook bij de dieptepunten. "Het ziek zijn brengt natuurlijk heel veel vervelende dingen met zich mee. Het is soms zwaar en soms denk ik ook: nu even niet meer. Maar ik probeer vooral naar het positieve te kijken en niet te kijken naar wat ik niet meer kan, maar naar wat ik nog wel kan." 


Wanneer het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk te zien zal zijn, is vooralsnog niet bekend.

Meer over