BOOS

Tim Hofman doet aangifte van poging tot doodslag en moord

19 oktober 2023 20:22 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Annemieke van der Togt

Tim Hofman heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en moord tegen de man die hem op 6 september dit jaar wilde doden op het Mediapark in Hilversum. Dat vertelt de presentator in de aflevering van BOOS die vanmiddag is verschenen.

Het seizoen gaat daarmee anders van start dan normaal.

Geschrokken

In de aflevering vertellen Tim en zijn BOOS-team dat ze geschrokken zijn van het voorval. "We hebben hier ook echt in een kringetje gezeten met een therapeut", aldus Tim die ook in de dertig minuten durende aflevering vertelt dat het niet nieuw voor hem is. "Dit voelt als een apotheose van iets wat al zo was. Maar een man met een mes en een pistool, dat is wel nieuw." Inmiddels is er ook extra beveiliging geregeld. 

Gemunt

De 41-jarige verdachte moest duidelijk Tim hebben, want eerder die middag was hij ook al in het pand om te vragen naar de presentator. Toen werd hij al niet vertrouwd en weggestuurd door een beveiliger. In de avond kwam hij terug en meldde hij zich wederom, maar dit keer met de melding dat hij hem wilde doden. 

Verklaring

Volgens Tim zou de man, blijkt uit de verklaring, kampen met 'mentale problematiek'. Daarnaast heeft hij gezegd dat hij 'namens Al Qaida' kwam, maar dat zou vooral bedoeld zijn geweest om 'intimiderend over te komen'. Hij is niet aangesloten bij de groepering zegt hij. Al vindt hij wel dat Tim een vijand ervan is. 

Privésituatie

Uit de verklaring blijkt verder dat hij op tilt zou zijn geslagen na problemen in de privésfeer. Volgens het OM wordt de man verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord, het bezit van een vuurwapen en bedreiging.

De verdachte moet eind dit jaar voor de rechter verschijnen. De eerste inleidende zitting vindt plaats op 20 december.

Kijk hieronder de aflevering:

Meer over