Tim Hofman gaat undercover in India

25 mei 2016 11:14 | actualiteiten | Door Televizier

© Annemieke van der Togt/BNN

Tim Hofman is in India undercover gegaan voor een aflevering van Spuiten & slikken op reis. Hij heeft vastgelegd hoe minderjarige meisjes op grote schaal worden gedwongen tot prostitutie.

Dat heeft de BNN laten weten. Naar schatting worden 1,2 miljoen meisjes in India onder gruwelijke omstandigheden gedwongen tot prostitutie. Maar de Indiase regering wil niet dat journalisten de seksindustrie filmen. “Daarom ging Tim undercover het land in”, aldus BNN.

Heterdaad

Tim heeft vastgelegd hoe jonge meisjes het slachtoffer worden van brute mensenhandelaren. "Tim is er bij als een Indiase pooier op heterdaad wordt betrapt en hij ziet hoe een minderjarig meisje wordt bevrijd uit haar gevangenschap."

Onbegrijpelijk

De presentator snapt niet dat dit kan in India. "Waar ik me enorm over verbaasde is dat in een land als India, waar zoveel aardige en dienstbare mensen wonen, massaal wordt weggekeken voor iets lelijks en groots als kinderprostitutie. Het is goed dat wij dit met Spuiten & slikken op reis laten zien."

Doofpot

"Het feit dat we daar niet mochten filmen zegt al genoeg: het zit in een doofpot en alles in me schreeuwt dat dit uit de doofpot moet. Kinderen die twaalf mannen per dag af moeten werken stop je niet weg."

Heftig

Dat Tim heftige onderwerpen niet schuwt in zijn programma's is al langer duidelijk. Zo reisde hij eerder dit seizoen af naar Mexico waar hij met eigen ogen zag hoe de drugskartels het land in hun macht hebben. 

De uitzending van Spuiten & slikken op reis is maandag 30 mei om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer over