TLC Gay Week bomvol roze programma’s

Tijdens de Gay Pride kleurt niet alleen heel Amsterdam roze, ook vrouwenzender TLC staat een week lang in het teken van homo’s, lesbiennes en transgenders.

Naast de AVRO, besteedt ook vrouwenzender TLC dit jaar aandacht aan de Amsterdam Gay Pride. In de week van 27 juli tot 4 augustus gaat de zender helemaal los met de roze gekleurde programma's. Elke avond wordt een documentaire uitgezonden waarin de dilemma's van homo's, lesbiennes en transgenders centraal staan.

Coming Out Diaries

Eén van deze programma's is Coming Out Diaries, waarin drie jongeren worstelen met het uit de kast komen. Dit thema staat ook centraal in de documentaire Gareth Thomas: Coming Out. Hierin wordt de professionele rugbyspeler Gareth Thomas gevolgd die als één van de weinige topsporters uitkomt voor zijn seksuele voorkeur.

Ook transgenders krijgen volop aandacht. Bijvoorbeeld in de documentaires Becoming Chaz en Being Chaz, waarin het verhaal wordt verteld van de zoon van Cher die werd geboren als meisje. In Pregnant & Transgendered staat het bizarre verhaal centraal van een transgender-echtpaar waarbij de man zwanger blijkt te zijn van zijn vrouw.

Honey Boo Boo

Ook de standaard TLC-programma's staan in het teken van Gay Week. Zo is er extra aandacht voor de kokende broers Henry en Tom Herbert in The Fabulous Baker Brothers. De excentrieke peuter Honey Boo Boo (foto) is ook weer van de partij, dit omdat ze ooit zei: "Everybody is a little gay."

De TLC Gay Week is vanaf maandag 29 juli om 09:30 uur te zien op TLC. De documentaires worden 's avonds om 22.55 uur uitgezonden.

Reageren