Toch geen Kamervragen over 'Allahoe akbar' in Willem Wever

12 mei 2015 12:02 | actualiteiten | Door Televizier

© Sam Nijssen

Presentator Ajouad El Miloudi riep 'Allahoe akbar' bij een achtbaanrit in Willem Wever. De PVV zou volgens De Telegraaf Kamervragen stellen, maar dat klopt niet.

Ajouad El Miloudi zocht in Willem Wever uit hoe achtbanen worden gemaakt en maakte daarvoor zelf ook een ritje in de Python. Daarbij riep hij kreten als 'Allahoe akbar' en dat zou PVV-Kamerlid Martin Bosma volgens De Telegraaf niet goedkeuren. De PVV zou zelfs Kamervragen gaan stellen. Tegen de NOS zegt Bosma van niets te weten.

Ajouad El Miloudi

Ajouad, bij het grote publiek vooral bekend van zijn deelname aan Wie Is De Mol, riep 'Allahoe akbar' omdat hij de rit in de Efteling-achtbaan zo spannend vond. "Ik was aan het bidden," legt de presentator uit op 3FM. "Ik hoop dat daar in Nederland nog plek voor is. En als dat niet zo is, dan gaan we dat de komende dagen wel merken."

Allahoe akbar

De Telegraaf noemt de kreet van Ajouad 'controversieel', maar daar is volgens de KRO-NCRV geen sprake van. Een woordvoerder legt uit: "Allahoe akbar is helemaal geen omstreden of beladen term." De zinsnede betekent 'God is groot' en dat Ajouad dit riep in de achtbaan, is dus eigenlijk vergelijkbaar met mensen die 'God allemachtig' of 'Jezus' roepen.

Lees ook:
Jetske van den Elsen en Ajouad El Miloudi namen de presentatie van Willem Wever over van Evelien Bosch en Sascha Visser.

Meer over