Overeenkomst

Tom Egbers na jaar weer aan de slag voor de NOS

29 maart 2024 13:30 | actualiteiten | Door Redactie Televizier

© ANP
Tom Egbers en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een terugkeer van de presentator bij de omroep. De 66-jarige Almeloër stond een jaar op non-actief vanwege grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van NOS Sport. Om zijn baan terug te krijgen, stonden beide partijen begin deze week tegenover elkaar in de rechtbank. Van de rechter kregen zij tot komende dinsdag om tot een oplossing te komen.

Bij de NOS gaat Tom Egbers weer verhalende programma's "met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit" maken. Ook verzorgt de presentator nog een aantal podcasts en zal hij wat documentaires opnemen. De eerdere eisen van Egbers om verslag te doen van het EK voetbal in Duitsland van komende zomer, in de studio te presenteren tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal en een terugkeer in de voetbalpodcast van de NOS werden van tafel geveegd.

Oplossing

Egbers (66) is blij weer een de slag te kunnen. "Het is, na een jaar waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is, goed om weer aan het werk te gaan", zegt de presentator in het gezamenlijke persbericht met zijn werkgever. NOS Sport-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman verwelkomt de coryfee. "Ik ben blij dat de NOS en Tom er samen uit zijn gekomen en goede afspraken hebben kunnen maken over een passende voortzetting die recht doet aan zijn lange carrière bij de omroep. Goed dat we elkaar alsnog hebben gevonden. Het is nu tijd om weer aan het werk te gaan", aldus hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport.

Dienstverband

De programma's die Egbers gaat maken worden in het najaar van 2024 en het begin van 2025 uitgezonden. De NOS laat in het slot van de verklaring weten het dienstverband van de presentator tot na zijn pensioen verlengd te hebben om zo de afgesproken werkzaamheden te kunnen afmaken. Egbers presenteerde tientallen jaren het programma Studio Sport. Ook was hij te zien als presentator van Andere Tijden Sport.

Meer over