Na jaar niet op tv

Tom Egbers wil weer op tv, presentator spant kort geding aan tegen NOS

21 maart 2024 15:20 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Wim Kluvers
Tom Egbers is het thuiszitten meer dan zat. De presentator spant een kort geding aan tegen zijn werkgever, de NOS, omdat hij terug op tv wil. 

Egbers vindt dat de NOS verplicht is mee te werken aan zijn rehabilitatie, maar de omroep lijkt het wel best te vinden dat Egbers weg is en onderneemt tot nu toe weinig actie. Het AD meldt dat het kort geding maandag al dient.

66 jaar

Egbers was in maart 2023 voor het laatst te zien bij Studio Sport. Nadat hij werd beschuldigd van intimidatie en pestgedrag aan het adres van een voormalige minnares en collega, kwam hij tegen zijn zin thuis te zitten. Tom Egbers is inmiddels 66 jaar oud en het lijkt erop alsof de NOS naar een pensioen toe werkt. Maar daar neemt Egbers geen genoegen mee. 

Rechtbankdocumenten

Het AD citeert uit de rechtbankdocumenten waarin o.a. te lezen valt dat er sinds de eerste klachten, die allemaal anoniem waren, geen nieuwe zijn binnengekomen. Het zou ook ontbreken aan concrete voorbeelden van het pestgedrag en de intimidatie. Een paar maanden geleden werd bekend dat Egbers hartproblemen kreeg door alle stress rondom de beschuldigingen. 

Meer over