Na publicatie Volkskrant

Tom Egbers voorlopig niet meer te zien op televisie

15 maart 2023 17:34 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Stefan Heijdendael

Sportpresentator Tom Egbers is voorlopig niet meer te zien op televisie. Dat heeft een woordvoerder van de NOS woensdag laten weten aan het ANP. De afwezigheid van Egbers heeft te maken met de ontstane commotie na het Volkskrant-artikel, waarin hij beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

Volgens het Volkskrant-artikel zou Egbers een vrouwelijke collega, waarmee hij een affaire heeft gehad, geïntimideerd en gepest hebben. Voor het artikel werd gesproken met meer dan 30 (oud)medewerkers en het verhaal werd door diverse medewerkers bevestigd.

Niet presenteren

Naar aanleiding van het gepubliceerde stuk van de Volkskrant op vrijdag, besloot Egbers om zondag niet te presenteren en daarmee rust te bieden aan de redactie en het programma. Een woordvoerder van de NOS bevestigt woensdag dat het daar niet bij blijft en dat hij voorlopig niet op televisie verschijnt. Of er al een gesprek met hem is geweest en hoe het met hem gaat, is onduidelijk.

Janke Dekker

Na de publicatie liet de vrouw van Tom, Janke Dekker, van zich horen. Zo liet zij weten per direct terug te treden als voorzitter van meldpunt Mores. Dat is echter niet het enige dat zij meldt in een persoonlijk statement, ook gaat ze dieper in op het artikel van de Volkskrant. Dekker stelt dat het stuk 'onjuistheden bevat die ze wil rechtzetten'.

Ook laat ze het volgende weten in haar verklaring: ''Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde.''

Daarnaast schrijft ze dat de ontstane commotie beschadigend is voor haar, Tom en de kinderen. ''Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man. Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij vijftien jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging, opengereten zien'', deelt ze in haar persbericht.

Meer over