Top Gear-presentator Richard Hammond maakt ernstige val

20 maart 2017 11:55 | actualiteiten | Door Televizier

© NGC

Richard Hammond heeft alweer een ernstig motorongeluk gehad. De Top Gear-presentator viel van zijn motor tijdens het filmen van autoshow The Grand Tour. Dit gebeurde in Mozambique, kilometers verwijderd van medische hulp.

Hammond die The Hamster wordt genoemd, viel op zijn hoofd van de motor en ging knock-out. “Hij heeft zichzelf ernstig bezeerd”, laat co-presentator Jeremy Clarkson weten aan The Sun. De 47-jarige presentator lag bewusteloos langs een verlaten weg in Mozambique. Het gaat gelukkig nu weer goed met Hammond. 

Hersenbeschadiging

Het is niet de eerste keer dat Hammond een grote smak maakt. In 2006 liep hij ernstige hersenbeschadiging op bij een harde val tijdens het populaire programma Top Gear. Toen ontsnapte The Hamster op het nippertje aan de dood.

The Grand Tour

The Grand Tour is een Britse televisieserie over auto’s gepresenteerd door Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May. De drie werkten voor de BBC waar ze Top Gear presenteerden. Nadat Clarkson werd ontslagen omdat hij een collega mishandelde, stapte de vrienden over naar Amazon. Eind 2016 ging de opvolger van Top Gear in première.

Het ongeluk zal naar verwachting later dit jaar te zien zijn in The Grand Tour

Meer over