Trevor Noah beleeft goede start als nieuw gezicht Daily Show

29 september 2015 15:18 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot/The Daily Show with Trevor Noah

Trevor Noah beleefde maandagavond in Amerika zijn vuurdoop als presentator van de Daily Show. De Zuid-Afrikaanse komiek volgde de geliefde Jon Stewart op en deed dat verrassend goed.

Noah (31) werd begroet met ovationeel applaus in de openingsmomenten van zijn allereerste Daily Show. Voordat hij aan het nieuws begon, nam hij een paar minuten om zich tot het publiek en de kijkers te richten.

"Onwerkelijk"

Volgens Trevor voelde de situatie heel erg onwerkelijk. "Als kind, opgroeiend in de stoffige straten van Zuid-Afrika, zou ik nooit geloofd hebben dat ik ooit binnen naar de wc zou gaan en de Daily Show zou presenteren... Maar het is zo gelopen en ik voel me met één van die dingen al op m'n gemak." Verder nam hij uitgebreid de tijd zijn voorganger Jon Stewart te bedanken. Stewart wees Noah zelf aan, iets waar de komiek niets van begrijpt maar hij beloofde elke dag zijn best te doen om dat vertrouwen waar te maken.

Verrassend vertrouwd

De rest van de show voelde daarna verrassend vertrouwd, al is dat ergens ook geen verrassing: een groot deel van Stewarts schrijvers en producenten van de show werken nog altijd mee aan het programma. Er waren grappen over het bezoek van de Paus aan de VS en het vertrek van de republikeinse senaatsvoorzitter John Boehner. "En nét nu ik heb geleerd hoe je die naam uitspreekt!", aldus Noah.

Recensies debuut Trevor Noah

Nadat hij filmster Kevin Hart op luchtige wijze had gesproken, sloot Trevor zijn eerste aflevering af met Stewarts stokpaardje, het "moment of Zen". Daarna was het aan de critici om te oordelen. Op Twitter en diverse, toonaangevende entertainmentsites werd goed gereageerd op zijn debuut. Ook de NRC meende in haar recensie dat Trevor het aardig deed maar zijn voorganger nog lang niet heeft doen vergeten. Gelukkig voor Noah heeft hij zo goed als dagelijks de kans nog beter te worden.

 

Meer over