TV-actie Open het Bos haalt gesteld doel niet

Beau van Erven Dorens en Angela Groothuizen deden hun uiterste best een bos te realiseren en wilden zeker 25.000 nieuwe bomen aan de man brengen. Het werden er een stuk minder.

Tijdens de anderhalf uur durende liveshow konden kijkers voor 25 euro een boom "adopteren". Speciaal voor de gelegenheid was een belpanel met BN'ers samengebracht die allemaal iets met bomen hadden zoals Marjan BerkMarc van der Linden en Evelyn Struik.

Beau in modderbad

Kijkers hadden zelfs nog een extra reden te bellen en een boom te bestellen: Beau van Erven Dorens beloofde kopje onder te gaan in een modderbad als er tenminste 25.000 nieuwe bomen zouden komen. Helaas leek het er op dat de meeste kijkers tussen 17.00 en 18.30 uur zelf nog in de natuur waren in plaats van nieuwe aan te schaffen. De teller bleef uiteindelijk steken op 13.086, maar dat vond Angela meer dan voldoende om haar collega alsnog te laten vallen.

De actie van Natuurmonumenten loopt nog een maand, het jonge bos is nu officieel geopend en te vinden bij het Utrechtse landgoed Naarderzuilen. 

Reageren