Tv-zenders woensdag in actie voor Giro555

24 maart 2017 17:15 | actualiteiten | Door Televizier

© Nico Kroon/AVROTROS

Nederlandse televisiezenders en radiostations staan woensdag de hele dag in het teken van Giro555. Tal van BN’ers zetten alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor slachtoffers van hongersnood in Afrika.

De NPO maakte vrijdag bekend dat diverse televisiezenders en radiostations zich woensdag 29 maart inzetten voor Giro555. Beeld en Geluid in Hilversum wordt, net als bij eerdere soortgelijke campagnes, het hart van de inzamelingsactie. Daar komen de meest uiteenlopende BN’ers binnen die een steentje bij willen dragen. Zij treden op of nemen plaats in het belpanel.

Live te volgen

Bij de publieke omroep is de actie op televisie te volgen via updates op NPO 1 en live via NPO 101TV. NPO Radio 2 doet de hele dag verslag vanuit de mobiele radiostudio in Beeld en Geluid. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van de actie en schakelt met diverse radio- en televisieprogramma's.

Giro555

De media komen in actie voor de stichting Samenwerkende Hulporganisaties. Zij zamelen momenteel geld in voor de ruim 20 miljoen mensen die op de rand van hongersnood zitten in Jemen, Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië.

Meer over