Twan Huys uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van het jaar

27 december 2018 10:23 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Twan Huys is mediapersoonlijkheid van het jaar. Die titel heeft hij gekregen van De Volkskrant. "Een twanprestatie van formaat", aldus de krant.

In 2017 was Twan nergens in de lijst van maar liefst 40 mediapersoonlijkheden te bekennen, maar dit jaar neemt hij gelijk de titel mee naar huis. De Volkskrant roemt de mediaman om zijn doorzettingsvermogen.

Twanprestatie

Twan Huys is dan ook in een flinke storm beland nadat hij de presentatie van RTL Late Night overnam van Humberto Tan. De maanden volgend op zijn debuut kreeg hij flinke kritiek over zich heen, want de kijkcijfers bleven maar dalen. Toch hield RTL vertrouwen en verscheen Twan elke avond weer fris en fruitig in zijn nieuwe decor. En dat kan De Volkskrant wel waarderen:

"Maar Huys liet zich niet van de wijs brengen, hij maakte de volgende ochtend een twandelingetje, ging weer fris achter de desk zitten en vroeg zichzelf lachend af: spiegeltje, spiegeltje aan de twand, wie is de meest besproken figuur van het land? Juist. Applaus voor deze twanvertoning!

Johan Derksen

Na Twan volgt voetbalanalist Johan Derksen in de verkiezing op nummer twee, en actrice Ilse Warringa op drie. Ook Beau van Erven Dorens, Gordon en John de Mol staan in de top tien. Eerdere winnaars zijn Sylvana Simons (2016), Peter R. de Vries (2015) en 'de gewone Nederlander' (2017).

Meer over