Aankondiging

Twan Huys verwelkomt vier bijzondere gasten in nieuw seizoen College Tour

2 mei 2023 10:18 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Twan Huys is eind mei weer te zien met een gloednieuw seizoen van College Tour. KRO-NCRV onthult daarom vandaag welke vier gasten hij over de vloer krijgt.

Hij mag zich voorbereiden op wat bijzondere gasten.

College Tour

Twan Huys zal dit vierdelige seizoen van College Tour aftrappen met vicepremier en minister van Financiën, Sigrid Kaag. Ze wordt geroemd om haar diplomatieke vaardigheden en staat nu voor een van de moeilijkste politieke opdrachten: bezuinigen op de staatsbegroting. Ze zal vast aan Twan Huys vertellen hoe ze dat ongeveer van plan is.

Verder kan de presentator ook rekenen op bezoekjes van de pas 24-jarige schaatsster en influencer Jutta Leerdam, de Zweedse CEO van Mercedes-Benz Ola Källenius en tot slot komt het gezicht van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas langs. Door de historische winst van haar partij in de Provinciale Statenverkiezingen heeft ze een sleutelrol verworven in de klimaatdiscussie. Hoe kijkt zij aan tegen het klimaat en ziet ze zichzelf ooit de taken van Mark Rutte als minister-president overnemen?


15-jarig jubileum

Dit seizoen van College Tour belooft daarnaast extra bijzonder te worden: het is namelijk direct het vijftienjarig jubileum. Ter ere daarvan brengt KRO-NCRV de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. De podcast 15 Jaar College Tour is vanaf 15 mei te beluisteren via alle podcastapps en -kanalen.

College Tour is vanaf zondag 28 mei wekelijks om 20:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over