Tweede school boos op pestprogramma RTL 5

Na het Einstein Lyceum in Hoogvliet is nu ook Het Goese Lyceum in Goes boos op het RTL 5-programma Project P: Stop Het Pesten. Scholieren werden stiekem gefilmd.

De school dreigde producent Sky High en RTL 5 voor de rechter te slepen als zij de beelden zouden uitzenden. Rector van de school, Leo de Kraker, laat weten: “Ze hebben toen besloten dat niet te doen.”

Onbeschoft

De Kraker is daar maar wat blij mee en noemt de manier waarop het programma is gemaakt onbeschoft: ''Een kind moet zich op school vrij kunnen voelen en bewegen. Dat kan niet als later blijkt dat je lange tijd stiekem bent gefilmd. Hiermee creƫren de programmamakers een onveilige situatie."

Einstein Lyceum

Vorige week maakte het Einstein Lyceum in Hoogvliet al stamppij, toen bleek dat een gepeste leerling drie weken lang stiekem opnames had gemaakt. Het was de bedoeling van de programmamakers om die beelden aan de directie te laten zien, zodat het pesten zou ophouden.

RTL

RTL reageerde afgelopen weekend met een verklaring over het programma op alle commotie: In ‘Project P: Stop Het Pesten’ wordt op een integere manier omgegaan met de verborgen camerabeelden. Het programma laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen. De kijker is getuige van het gehele proces met als doel het pesten aan te pakken en de pesters tot inzicht te laten komen.”

Johnny de Mol en Dennis Weening presenteren het programma Project P: Stop Het Pesten.

Reageren