Vanuit Middelburg

Uitzending van Khalid & Sophie over slavernij-excuses Mark Rutte

18 december 2023 13:05 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Annemieke van der Togt
Talkshow Khalid & Sophie komt dinsdag met een uitzending volledig in het teken van de excuses voor het Nederlandse slavernijverleden. Het is dinsdag precies 1 jaar geleden dat demissionair premier Mark Rutte die aanbood. De uitzending wordt gemaakt vanuit Middelburg.

Vanuit de Burgerzaal in het oude stadhuis op de markt in Middelburg wordt het thema besproken. De Zeeuwse stad speelde een belangrijke rol in de slavernij.

Excuses

Tijdens de toespraak van Rutte op 19 december 2022 zei hij dat de excuses een "komma, geen punt" zijn. Reden genoeg voor BNNVARA om een uitzending van Khalid & Sophie te maken om te 'kijken wat die komma concreet heeft opgeleverd'.

Aan tafel

Onder meer demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties), Jörgen Raymann, Noraly Beyer, Valika Smeulders (hoofd Geschiedenis Rijksmuseum), Linda Nooitmeer (voorzitter NiNsee) en Rob Droste (fractievoorzitter VVD Hoorn) schuiven aan voor de uitzending. Khalid Kasem en Sophie Hilbrand presenteren de aflevering gezamenlijk. 

De talkshow is te zien om 19:00 uur op NPO1.

Meer over