Uitzendtijdstip Pauw vanaf mei vervroegd

23 maart 2017 16:03 | actualiteiten | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Vanaf 29 mei begint de talkshow van Jeroen Pauw dik een half uur vroeger dan gebruikelijk. Daarmee start Pauw eerder dan zijn directe concurrent Humberto Tan in RTL Late Night.

Tot nu toe begint Pauw rond de klok van 23.00 uur. Dat is vrij laat, maar het gaat hier dan ook om een late night talkshow. Toch heeft de Publieke Omroep besloten het praatprogramma op NPO 1 tijdens de zomer te vervroegen naar ongeveer 22.20 uur.

RTL Late Night

En zo begint Pauw vanaf eind mei steeds 10 minuten eerder dan RTL Late Night op RTL 4. De laatste maanden scoort de talkshow op NPO 1 sowieso al beduidend beter dan Late Night, dus deze zet zou Humberto Tan de definitieve genadeklap toe kunnen brengen.

Hele zomer door

NPO 1 gaat vanaf dit jaar de hele zomer door met een actuele talkshow op de late avond. Ook wanneer Pauw in juni weer wordt vervangen door Jinek, blijft het vroegere tijdstip van kracht. Veel programma's die NPO 1 normaal gesproken rond de klok van half elf uitzendt, zoals De rijdende rechter, kennen immers wél een zomerstop.

Pauw en Jinek

Door de nieuwe koers van de NPO met 52 weken talkshow krijgen Pauw en Jinek nu allebei even veel zendtijd: ieder neemt steeds een blok van drie maanden voor z'n rekening. Eva Jinek verzorgt straks juni, juli en augustus, waarna Jeroen Pauw het stokje weer overneemt in het najaar.

Lees ook:
Het gaat al een tijdje niet meer zo goed met RTL Late Night

Meer over