Na kaarsenrel

Vandaag Inside mét Johan Derksen maandag alweer terug

11 mei 2022 13:16 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Talpa
Dat Johan Derksen om de tafel had gezeten met John de Mol, wisten we al, maar dat Vandaag Inside zo snel terug zou keren, is een verrassing te noemen. Johan Derksen vertelde het nieuws zelf aan het ANP.

Twee weken geleden werd de stekker uit Vandaag Inside getrokken door Johan Derksen nadat hij had geconcludeerd dat er geen plek meer op de Nederlandse televisie was voor een type als hij.

De kaarsenrel

Die bewering volgde de een enorme rel die ontstond nadat Derksen in een uitzending vertelde dat hij 50 jaar geleden in een dronken bui een slapende dame met een kaars had gepenetreerd. Later nuanceerde hij dat verhaal door te zeggen dat de kaars slechts tussen de benen van de vrouw was gepositioneerd. 

Terugkeer sneller dan verwacht

Nadat Derksen zei te willen kappen met Vandaag Inside, besloten ook Wilfred Genee en René van der Gijp er de brui aan te geven. Het was immers samen uit, samen thuis. Maar het afscheid is van korte duur. Veel kenners verwachtten al dat het drietal niet voorgoed van de buis was verdwenen maar de meeste van hen dachten dat een rentree toch minstens tot na de zomerstop zou duren. 

Kijkcijfers

Tijdens de afwezigheid van het immer goed bekeken Vandaag Inside zond SBS 6 Chateau Meiland uit, maar die herhalingen scoorden abominabel. Dat speelde ongetwijfeld mee in de vredesbesprekingen tussen De Mol en Derksen. 

Meer over