Afscheid nemen

Veel emoties rondom aflevering Niet Klein Te Krijgen

3 mei 2023 11:12 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© BNNVARA/SkyHigh TV
De zakdoeken waren niet aan te slepen gisteren tijdens een nieuwe aflevering van het programma Niet Klein Te Krijgen. Kijkers kregen te zien hoe familie en vrienden afscheid namen van de veel te jonge Myrthe.

Myrthe had een enorm agressieve vorm van leukemie. Een derde stamceltransplantatie was eigenlijk niet meer nodig, vertelt de jonge meid in november 2021 aan presentator Paul de Leeuw.

Veerkracht

Drie maanden later zocht Paul haar weer op en moeder Rosemarijn vertelde toen dat niemand had verwacht dat ze er nog zou zijn. Ze liet heel veel veerkracht zien. "We genieten gewoon van de momenten die we samen hebben", aldus vader Giovanni. 

Afscheid

Moeder Rosemarijn vertelde dat Myrthe wel degelijk bezig is met haar afscheid. "Het is heel onwerkelijk om met je kind gesprekken te hebben over 'wat wil je met afscheid?' Maar Myrthe heeft daar wel duidelijke ideeën over", aldus Rosemarijn aan Paul. "Zo vond ze het heel belangrijk om haar mening te geven over haar urn waar ze straks ingaat. Ze zegt: 'Dat mag echt niet zo'n lelijk koekblik zijn. Daar ga ik echt niet in, hoor.'" 

Ingehaald

Begin februari 2022 kreeg Myrthe te horen dat de leukemie haar ingehaald heeft en op 5 februari overlijdt ze. In het Goffertpark in Nijmegen werd door familie en vrienden afscheid genomen van de 13-jarige Myrthe. Haar moeder en vader spraken: "Haar creativiteit, niet alleen met tekenen, maar ook met het creëren van haar eigen licht, vind ik indrukwekkend." Myrthe vroeg of Paul de Leeuw wilde zingen en dus zong hij het nummer Zo Puur Kan Liefde Zijn.

Kijkers

De mensen voor de buis raken niet uitgepraat over hoe dapper Myrthe was en over hoe Paul de Leeuw dit programma aanpakt. 

De uitzending van Niet Klein Te Krijgen trok dinsdagavond 614.000 kijkers. 

Meer over