Saamhorigheid

Veel lof voor hartverwarmende speech van Koning Willem-Alexander

20 maart 2020 19:58 | actualiteiten | Door Televizier

Koning Willem-Alexander hield vanavond vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch een toespraak naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Deze hartverwarmende speech kon op veel lovende reacties rekenen.

De koning stak in zijn speech vooral alle beroepen een hart onder de riem. Niet alleen de zorgverleners en supermarktmedewerkers, maar ook de ondernemers en ZZP'ers die momenteel schade ondervinden van de maatregelen. 

'Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, het eenzaamheidsvirus wel'

Koning Willem-Alexander vindt het belangrijk dat we het RIVM goed blijven volgen en de aanwijzingen van de experts blijven opvolgen. Eenzaamheid kunnen we met z'n allen tegengaan. "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel." De koning toonde veel respect voor de creativiteit en daadkracht die momenteel getoond worden in de samenleving. "Corona maakt veel daadkracht, creativiteit en medemenselijkheid los. Het zijn die eigenschappen die we heel hard nodig blijven hebben." 

Verder benoemde hij het feit dat we op elkaar moeten blijven letten de komende tijd, ondanks de strenge maatregelen rondom het coronavirus. "Gelukkig is er wel veel wat we kunnen doen. We weten wie er in onze omgeving aandacht nodig heeft. Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."

Veel lof over toespraak

De speech van Koning Willem-Alexander kon vooral op veel lof rekenen vanuit de kijker. Diverse Nederlanders lieten zelfs een traantje toen ze de toespraak hoorden.

 

Kijk de toespraak van de koning terug: 

Heb jij de toespraak van Koning Willem-Alexander over het coronavirus gemist? Kijk het hier terug op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis. 

Meer over