Situatie is niet uit de boekjes

Veel onzekerheid over Top 2000-shows op televisie

29 november 2022 12:50 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Sandra de Witte
Er is nog geen beslissing genomen of de televisieprogramma’s rondom de populaire Top 2000 doorgaan dit jaar.  Het gaat om de Top 2000 Quiz en de Top 2000 à Go-Go die altijd op televisie te zien zijn rondom de 'lijst der lijsten'

De omroep weet niet wanneer hier wel een besluit over wordt genomen. Een woordvoerder van NTR laat dit aan de Telegraaf weten.

Onder vuur

Een week geleden werd bekend gemaakt dat de programma's niet te zien zullen zijn met Matthijs van Nieuwkerk. Dit in verband met zijn gedrag tijdens de opnames van De Wereld Draait Door. Vanaf dat moment zijn er volop gesprekken gaande met de NPO hoe de programma's toch doorgang kunnen vinden. Twee afleveringen van de Top 2000 Quiz staan al op de band, maar zullen niet worden uitgezonden. Wat er wel met die opnames gebeurt, is niet bekend.

Ongewoon

Volgens de NTR is de situatie uiterst ongewoon. "Op het moment dat een bestelling niet kan worden geleverd, moeten de twee partijen - de opdrachtgever en opdrachtnemer - met elkaar in overleg hoe ze daarmee omgaan”, aldus NTR aan de Telegraaf.

 

De NPO heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de gang van zaken bij DWDD en naar de angstcultuur binnen de hele publieke omroep.

Meer over