Inclusief nabeschouwing

SBS6 komt met een verkiezingsdebat onder leiding van Wilfred Genee

17 oktober 2023 10:12 | actualiteiten | Door Janine van Rooden

© ANP/Sander Koning
Voor het eerst in de geschiedenis van SBS6 komt de zender met een verkiezingsdebat.

Niemand minder dan Wilfred Genee presenteert dit samen met Merel Ek en Sam Hagens.

Het Debat van Nederland

Er wordt op SBS6 een andere draai gegeven aan het traditionele tv-debat. In Het Debat van Nederland gaan Nederlanders die zelf ervaring hebben met vier belangrijke thema's van de aankomende verkiezingen namelijk in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen. De onderwerpen die worden aangekaart zijn: gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen. 

Lees ook: RTL organiseert twee verkiezingsdebatten in november

Politieke partijen

Op basis van de actuele peilingen geven Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV) acte de présence. Op woensdag 1 november 2023 wordt bekend welke partijen op dat moment de grootste zijn en dus welke lijsttrekkers er definitief hun opwachting maken in Het Debat van Nederland.

Vandaag Inside

Het blijft op de zender niet alleen bij een debat, want er vindt ook nog een heuse nabeschouwing plaats. Dit gebeurt in Vandaag Inside met de vertrouwde gezichten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

Het Debat van Nederland is op 16 november 2023 om 20:30 uur te zien bij SBS6. De nabeschouwing is om 22:00 uur te zien in Vandaag Inside op dezelfde zender

Meer over