Verslaggevers EK Voetbal voorbereid op terroristische aanslag

De NOS bereidt haar verslaggevers die naar Frankrijk afreizen voor het EK Voetbal voor op een mogelijke terroristische aanslag. Ze krijgen momenteel veiligheidssessies van professionals.

"Er is per slot van rekening al een aanslag bij een stadion geweest in Parijs, met de bedoeling om het stadion te laten ontploffen," vertelt Arno Vermeulen, chef voetbal en commentatoren bij Studio Sport, aan VARA Gids. De verslaggevers hebben inmiddels al twee sessies gedaan.

Verantwoordelijk

De voorlichtigen worden verzorgd door "iemand die verstand heeft van veiligheid in stadions. En iemand die les geeft op de politieacademie, die kan ons weer andere dingen aanreiken", zegt Vermeulen. De chef voelt zich verantwoordelijk voor de zes medewerkers die voor Studio Sport in de stadions staan om het EK te verslaan. 

Niet alleen

"Een van die experts vroeg ons of je als commentator alleen bent, of dat je iemand bij je hebt. Ik antwoordde: 'We zijn alleen.' 'Oké', zegt-ie, 'het is wel handig dat je een maatje vindt tussen de andere commentatoren, zodat je samen kan optrekken als er iets gebeurt'."

Hilariteit

Dat zorgde toch voor enige hilariteit. "Dus wij begonnen al een beetje te gniffelen en Frank Snoeks zegt: 'Ik vraag drie kwartier van tevoren misschien aan mijn Zweedse collega hoe je een bepaalde naam uitspreekt, maar ik ga echt niet vragen wat we zullen doen als er een bom ontploft.' Moesten we wel om lachen."

Meer over:

Reageren