Al opgenomen

Vertrek van Theo Maassen bij Zomergasten heeft geen invloed op BNNVARA-programma Der Theo

6 maart 2024 14:34 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Phil Nijhuis
Vandaag werd bekend dat door de ophef over zijn privéleven, Theo Maassen niet langer het nieuwe seizoen van Zomergasten kan presenteren. Hierdoor ontstond ook twijfel over de voortgang van zijn nieuwe BNNVARA-programma Der Theo

BNNVARA heeft gereageerd en bevestigd dat dit programma wel gewoon doorgaat.

Der Theo

Het nieuwe programma van Theo Maassen, Der Theo, is al opgenomen. ''Het programma is al opgenomen, op 3 mei zal de eerste aflevering te zien zijn'', aldus een woordvoerder van BNNVARA. De documentaireserie Der Theo draait om de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur.

In de zesdelige docuserie reist Theo door Duitsland om op humoristische wijze te onderzoeken waarom zij ons land op meerdere vlakken aftroeven, zoals bij het brouwen van bier, voetballen en het bouwen van auto's. 

De serie Der Theo wordt vanaf 3 mei wekelijks uitgezonden op NPO 1.

Vertrek Zomergasten

Het bericht dat het BNNVARA-programma met Maassen gewoon doorgaat, komt kort na het nieuws dat hij stopt met het presenteren van het VPRO-programma Zomergasten. Dat hij het nieuwe seizoen niet gaat presenteren, heeft alles te maken met de ontstane ophef over zijn privéleven. De presentator wordt beschuldigd van het mishandelen van zijn huidige echtgenote en ex-vriendin. 

Meer over