Creativiteit gewenst

Vervolg op De Nieuwe Vermeer in de maak

15 maart 2024 10:30 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© © Stef Nagel/MAX
Het succesvolle programma De Nieuwe Vermeer krijgt een vervolg genaamd De Gezonken Meesters. In het nieuwe programma staan zes Nederlandse meesterwerken centraal die verloren zijn gegaan met het zinken van het schip Vrouw Maria.
Dat meldt Omroep MAX vrijdag.

Vrouw Maria

In de avond van 3 oktober 1771 slaat het Nederlandse zeilschip Vrouw Maria in een zware storm vast op de rotsen, vlak voor de kust van Finland. De schade lijkt eerst mee te vallen. Zes dagen wordt geprobeerd om het schip te bergen maar door slecht weer lukt dit niet. Op 9 oktober klaart het op maar dan blijkt de Vrouw Maria in de nacht te zijn verdwenen. 

Schatten

En aan boord? Daar was één van de grootste kunstschatten ooit met werken van Gerard Dou, Paulus Potter, Gabriël Metsu, Gerard ter Borch, Adriaen van Ostade en Philips Wouwerman. Aan creatievelingen de kans om op een van de werken een eigen versie te maken. Van abstract tot figuratief, geschilderd of getekend, alles mag. Bij winst wordt het werk na afloop geëxposeerd op een bijzondere plek in Nederland.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

Opbouw

In het seizoen dat zes afleveringen telt, staat elke week één gezonken werk centraal. Verder lijkt het programma in opzet op De Nieuwe Vermeer. Dionne Stax neemt de presentatie op zich.

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 april 2024 via deze link.

Het programma wordt op televisie verwacht in het voorjaar van 2025. 

Meer over