Wijziging

Vervroegde uitzending TV Monument Harry de Winter

8 maart 2023 20:19 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Sarphati Media Producties
Vanmiddag is bekend geworden dat programmamaker Harry de Winter is overleden. Omroep Max heeft de programmering van vanavond hierom aangepast.

De aflevering van TV Monument zou eigenlijk pas 26 maart te zien zijn op NPO 1, maar dat is naar voren gehaald vanwege het overlijden van de televisiemaker. Programmamaker Han Peekel, die op 13 december overleed, sprak met Harry over zijn carrière als producent en presentator van het programma Wintertijd.

Documentaire EO

De EO zendt morgenavond de documentaire Broertje uit. In deze film maakt Harry, samen met zijn broer Micha, een bijzondere reis door Duitsland. Tijdens deze reis treden de broers letterlijk in de voetsporen van hun vader, chemicus Max de Winter. 

De film is opgenomen op het moment dat Harry al ernstig ziek was. Broertje zou eigenlijk later dit jaar uitgezonden worden, maar is sneller afgemaakt om deze als in memoriam voor Harry te kunnen tonen.

De uitzending van TV Monument is om 00.10 uur te zien bij Omroep MAX. De documentaire Broertje is morgenavond om 22.30 uur te zien op NPO 2.

Meer over