Concurrentie voor Netflix

Videoland en John de Mol sluiten seriedeal

4 mei 2018 16:17 | actualiteiten | Door Televizier

© (c) SBS/Elvin
Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, gaat eigen dramaseries aanbieden op Videoland. Met de deal willen Talpa en RTL een stevigere concurrentie vormen voor Netflix.

Vanaf vandaag zijn producties die gemaakt zijn door Talpa TV ook te zien op Videoland. De eerste Talpa-serie die te zien is, is Celblok H. De komende tijd komen hier nog andere series bij die eerder zijn uitgezonden op SBS6, Veronica, Net5 en SBS9.

Netflix

De twee partijen willen hiermee de strijd aan gaan met Netflix. “RTL/Videoland en Talpa TV worden weliswaar als concurrenten gezien, maar in de huidige markt komt de echte concurrentie van de grote buitenlandse spelers", zegt André Kreuzen, CFO van Talpa TV. “Vandaar dat we op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingen op eigen bodem, met als resultaat dat onze Nederlandse series ook te zien zijn bij Videoland.”

Dokter Tinus

Sowieso staan Dokter Tinus, De jacht, Verliefd op Ibiza en Danni Lowinski op het lijstje van series die binnenkort op Videoland verschijnen. Het gaat in totaal om 14 titels. Andere Talpa-titels die later worden toegevoegd zijn Bagels & bubbels, Bar gezellig, De mannen van dokter Anne, Gouden bergen, Hard tegen hard, Rechercheur Ria, Dagboek van een callgirl, Bureau Raamport en De hoofdprijs.

Stortvloed aan producties

Sven Sauvé van RTL laat weten dat met deze Talpa-series het aanbod op Videoland nog niet compleet is. “Naast de 14 titels van Talpa TV en de titels die we eerder aankochten en zelf produceerden, kunnen onze abonnees zich de komende tijd verheugen op een stortvloed mooie Nederlandse producties.”

Lees ook: Guus Meeuwis naar SBS?

Meer over