Videoland produceert eerste Nederlandse video-on-demandserie

23 juni 2014 09:53 | actualiteiten | Door Televizier

Videoland lanceert in maart 2015 de dramaserie Zwarte Tulp. Het is de eerste Nederlandse serie die exclusief voor een video-on-demandplatform wordt gemaakt.

Na NLZiet wil nu ook Videoland zich ontpoppen tot de Nederlandse tegenhanger van de Amerikaanse streamingdienst Netflix. Waar NLZiet kijkers onbeperkt toegang geeft tot de programma's van RTL, SBS en de publieke omroep, pakt Videoland het anders aan.

Net als Netflix

Videoland volgt het voorbeeld van Netflix en laat een serie produceren die exclusief te zien is voor abonnees. Het Amerikaanse video-on-demandplatform kwam eerder met succesvolle series als House of Cards en Orange Is The New Black.

Lekker Hollands

De dramaserie van Videoland wordt een echte Hollandse reeks. Zwarte Tulp gaat over twee families in de bollenstreek die allebei een zeldzame zwarte tulp proberen te kweken.

De cast

De hoofdrollen zijn voor Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning. Verder hebben Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Gijs Naber, Marcel Musters, Willem Voogd en Raymond Thiry een terugkerende rol in de serie. 

Maart 2015

Het eerste seizoen is in maart 2015 in zijn geheel te downloaden bij Videoland Unlimited. Daarnaast zijn de losse afleveringen per stuk te huur. 

Het zal nog wel even duren voordat Videoland een echte concurrent is van Netflix. De Amerikaanse streamingdienst lanceerde recent nog een nieuwe award winnende serie.

Meer over