Vlamingen spreken jatwerk-beschuldigingen Jeroen Pauw tegen

29 december 2015 11:06 | actualiteiten | Door Televizier

© Esther Schenk - VARA

Jeroen Pauw noemt het format van de Vlaamse show Over 5 Jaar opmerkelijk jatwerk. De show toont volgens hem nogal veel gelijkenissen met zijn programma 5 Jaar Later op NPO1. De VRT ontkent dit. 

De presentator liet zijn argwaan maandagavond blijken via Twitter. 

Vlaamse manier

De Vlaamse publieke omroep spreekt zijn beschuldigingen tegen in Vlaamse krant De Morgen. ‘’Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format. We pakken het op onze eigen manier aan. Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek’’, reageert VRT-woordvoerder Hans Vangoethem.

Gelijkenissen

In beide programma’s wordt een bekend persoon geïnterviewd door een presentator. Daarbij blikken ze terug op een gesprek dat vijf jaar geleden is gevoerd. De interviews zijn niet eerder naar buiten gebracht. 

Verschil 

Het programma van Jeroen Pauw ging in 2008 al van start en de Vlaamse variant in 2010. En het enige verschil met 5 Jaar Later is dat bij Over 5 Jaar niet alleen individuele gesprekken worden gevoerd, maar er ook een gezamenlijk diner is met alle gasten.

Wil jij zelf zien waar Jeroen het over heeft? De eerste uitzending van Over 5 Jaar is op woensdag 6 januari te zien op Eén. 

Meer over