Interessante ontwikkeling

Voormalig deelnemer Babette over The Voice of Holland: ‘Ze beloofden me de finale’

23 maart 2023 09:29 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA ADE JOHNSON

Als je dacht dat The Voice of Holland na al die schandalen niet meer onder vuur kon liggen, heb je het mis. Voormalig deelnemer Babette van Vugt doet nu een boekje open over hoe het volgens haar echt ging achter de schermen van deze talentenjacht.

Sommige oud-talenten blijken niet 'zomaar' terug te keren.

The Voice of Holland 

In 2012 deed de toen 18-jarige Babette van Vugt voor de allereerste keer mee aan The Voice of Holland. “Destijds kwam er een reclame op televisie met: schrijf je in. Dat was voor het derde seizoen en het was toen nog echt een big happening. Iedereen keek ernaar”, blikt ze terug in de podcast En Dan? van Daelorian van der Kolk. Zij zag ook haar kans schoon en na het invullen van een vragenlijst en het opsturen van video’s mocht ze komen auditeren. “Volgens mij waren het twee audities en dan werd je gekozen voor de Blind Auditions.”

Blind Audition

Die voorselectie hoefde ze in 2015 niet te doorstaan, zo doet ze een boekje open. “Ik weet het nog, 8 juli 2015, werd ik in de nacht gebeld. Door mijn coach Marco Borsato. Om 01:00 uur ’s nachts of ik ervoor open stond om weer mee te doen”, vertelt ze. “De audities waren toen bezig en dit was de laatste draaidag, de dag erop. En ze hadden niet genoeg mensen, leuke mensen, mensen waar ze weer sensatie op konden richten, denk ik.”

Poppenkast

In eerste instantie zag Babette dat niet zitten. Ze was pas net bekomen van haar eerdere ervaringen in 2012. "Ik heb destijds direct mijn management opgebeld en het hele verhaal uitgelegd en die zeiden: 'weet je, Babette. Dit is nu je visitekaartje wat je kan leveren. Jij hebt nu recht van spreken, want ze vragen jou'." Zo werkt het alleen niet, ontdekte ze vrij snel. "Mijn intuïtie zei al: van niet doen. Ik wilde niet weer met die poppenkast meedoen."

Belofte 

Toch werd ze uiteindelijk overgehaald en vooral door één belofte: "Uit het gesprek kwam naar voren van: als je meedoet, neem ik je mee naar de finale. Dus ik dacht: als dit de deal is, weet je dan, doe ik het gewoon. Ik ben toen om 10 uur opgehaald met de taxi, ben ik nog naar de kapper geweest en rond 1 of 2 uur in de middag stond ik mijn nummer al te zingen."

Afvalronde

De auditieronde kwam ze door, maar in de battles lag ze eruit. De finale bleek dus een loze beloftes. "Die repetities, daar voelde ik al wel wat. Er werd minder met mij gecommuniceerd, terwijl ik in het begin gewoon meer wist dan andere kandidaten", vertelt ze verder. En dat nare gevoel bleek dus niet ongegrond toen Marco Borsato voor de camera's besloot om voor haar concurrente te gaan. "Ik dacht: even serieus. Ik kan dus niemand meer vertrouwen. Ik wilde echt een knopje hebben om door de grond te zakken en te verdwijnen. En toch moest ik nog naar hem toelopen en een knuffel geven. Er is mij zoveel onrecht aangedaan."

Benieuwd wat ze nog meer vertelt over haar deelname aan The Voice of Holland? Bekijk hieronder de gehele video.

Meer over