VPRO opent vestiging in Eindhoven

23 oktober 2014 09:51 | actualiteiten | Door Televizier

© VPRO

De VPRO opent in 2015 een medialab op het voormalige Philipsterrein Strijp-S in Eindhoven. De omroep wil de nieuwe locatie gebruiken voor de ontwikkeling van digitale televisie. 

De VPRO wil het medialab in op het voormalige Philipsterrein gebruiken voor deelname aan nieuwe ontwikkelingen die kunnen leiden tot innovatie in de digitale programmering.

VPRO

De VPRO hoopt zich te kunnen vestigen in het Philips Natuurkundig Laboratorium, beter bekend als NatLab. In dit voormalig onderzoekscentrum zijn in de afgelopen jaren diverse succesvolle uitvindingen gedaan op het gebied van beeld en geluid.

Eindhoven

De VPRO en de gemeente Eindhoven hebben donderdag bekendgemaakt dat de onderhandelingen nog niet rond zijn, er is namelijk nog extra geld nodig om het projct op te starten. Misschien kunnen de acteurs van The Big Bang Theory een handje helpen.

Philips

Veel fabrieken van Philips zijn niet meer in gebruik, ze worden daarom omgebouwd tot woningen en bedrijfsruimten. Het is het grootste herstructureringsproject van Nederland. 

De NPO is momenteel flink aan het innoveren, er werd deze week nog een vernieuwde app gelanceerd.

Meer over