Vroeger meisjesidool David Cassidy overleden

David Cassidy is op 67-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger werd in de jaren zeventig wereldberoemd werd door zijn rol in de serie The Partridge Family.

Cassidy overleed in een ziekenhuis in Florida waar hij was opgenomen nadat zijn organen het begaven. Eerder dit jaar werd dementie vastgesteld bij de zanger en acteur.

The Partridge family

David Cassidy bracht begin jaren zeventig menig meisjeshoofd op hol met zijn lange donkere manen. Zijn concerten werden bevolkt door hordes gillende dames. Het meest beroemd werd hij dankzij de comedyserie The Partridge family (1970-1974), een keurige serie over het leven van een band op tournee met een gezellige gekleurde tourbus.

De titelsong van The Partridge family, C’mon Get Happy, werd de eerste hit voor David Cassidy. Het nog immer aanstekelijke I think I love you was een nog groter succes.

Hysterische taferelen

Daarna begon Cassidy aan een solocarrière die veel volle stadions en hysterische taferelen opleverde. Tijdens een concert van de Amerikaan in Londen in 1974 raakten 800 mensen gewond en overleed een meisje nadat er paniek in de massa ontstond.

Alcohol

Cassidy speelde veel in het theater, acteerde in series als Love boat en trad lange tijd op in Las Vegas. In zijn latere leven ging het mis, hij raakte verslaafd aan alcohol, werd regelmatig opgepakt omdat hij dronken auto reed, kon door reuma bijna geen gitaar meer spelen en vroeg in 2015 een faillisement aan.

Geen pijn meer

Zijn agent maakte zijn overlijden bekend: 'David died surrounded by those he loved, with joy in his heart and free from the pain that had gripped him for so long. Thank you for the abundance and support you have shown him these many years.'

Meer over:

Reageren