Sophie & Jeroen & Waldemar

Waldemar Torenstra zet Sophie Hilbrand op één in 'spannende' periode

2 maart 2024 12:03 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© BNNVARA
Nu Sophie Hilbrand het zonder haar vertrouwde collega Khalid Kasem moet doen, zet Waldemar Torenstra thuis een extra tandje bij. Dit vertelt de acteur en presentator tijdens een openhartig gesprek met Özcan Akyol in De Geknipte Gast.

"Eigenlijk staat 2024 in het teken van het ondersteunen van mijn vrouw", zegt Waldemar als Özcan vraagt wat we dit jaar van hem kunnen verwachten. De acteur en presentator maakt verder geen worden vuil aan de kwestie rondom Khalid Kasem, die momenteel op non-actief staat bij BNNVARA en in de talkshow vervangen wordt door Jeroen Pauw.

Nieuwe serie met Waldemar Torenstra

"Om meer taken thuis te doen", vervolgt Waldemar over deze 'spannende' ontwikkeling, die nu 'meer met het gezin' is. Ze hebben een dochter en een zoon. "Ik probeer nu dienstbaar te zijn aan het gezin, maar ik ga ook nog een heel leuke serie draaien over twee maanden en in het najaar ga ik wat doen." Ook hoopt hij aan de slag te kunnen met een soortgelijk programma als Ondersteboven van de Amerika's. "Ik ga afwachten tot ik weer met de inheemse gemeenschappen wat mag doen." 

Overleden zus en vader met Alzheimer

Eerder in het gesprek geeft Waldemar aan dat hij een bijzondere les heeft getrokken uit zijn ervaring met die inheemse gemeenschappen. Zo gelooft hij nu dat er meer tussen het leven een de dood is. "Sinds ik veel naar inheemse gemeenschappen reis, heb ik daar ook wat les in gehad om daar anders naar te kijken", vertelt hij over de opgedane kennis in het bovengenoemde tv-programma. "De vrienden en familieleden die afgelopen jaren overleden zijn, die zijn er nog heel erg. Daar praat ik stiekem wel mee. (...) Of het nou in mijn eigen herinnering is, of als entiteit of energie." 

Waldemar heeft het dan onder anderen over zijn zus, die overleed in de week dat corona voor het eerst in Nederland werd geconstateerd en over wiens dood nog grote vraagtekens bestaan. Ook deelt Waldemar met Özcan dat hij deels de zorg draagt voor zijn vader, die Alzheimer heeft. "Mijn vader is mijn vader niet meer." 

Je kunt de aflevering van De Geknipte Gast hier terugkijken. Kijkers spreken via X van een 'mooi en open gesprek'.   

Meer over