Wederom record voor Serious Request: 12.380.438

24 december 2014 21:59 | actualiteiten | Door Televizier

© 3FM - HP van Velthoven

De elfde editie van Serious Request in Haarlem heeft een recordbedrag opgeleverd voor het Rode Kruis. De 3 dj's in het Glazen Huis haalden een dikke 12 miljoen binnen.

Vorig jaar haalde de actie 12.302.747 euro binnen, dit jaar werd er dus 78.000 euro meer gedoneerd. Het geld gaat naar meisjes en vrouwen die het slachtoffers zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren kregen de cheqee overhandigd op het grote podium tegenover het Glazen Huis. De heren draaiden 6 dagen lang plaatjes voor geld zonder dat ze eten kregen.

Meer geld

Serious Request haalt elk jaar meer geld op. In 2004 was het eindbedrag € 915.955,- euro. Toen zaten Wouter van der Goes, Giel Beelen en Claudia de Breij in het huis. Het jaar erop werd 2,2 miljoen opgehaald, al zat daar wel 1 miljoen van de regering bij. Die nieuwe traditie werd afgeschaft toen de crisis uitbrak.

Gerard Ekdom had deze editie van Serious Request een grote verrassing in petto toen bleek dat hij de zanger was van het nummer I’ll Be There This Christmas onder het pseudoniem Gary Fomdeck. Het nummer staat op de eerste plek van de iTunes top.

 

Meer over