Wendy wil wel spullen inzamelen

Wendy van Dijk definitief niet naar grensgebied Oekraïne voor tv-actie

2 maart 2022 20:36 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Niemand was verbaasder dan Wendy van Dijk zelf toen ze hoorde dat ze tijdens de landelijke tv-actie voor Oekraïne ter plaatse verslag moest doen. Wat volgde was veel verwarring en een definitieve uitkomst: Wendy gaat niet.

Maandag 7 maart slaan NPO, RTL en SBS de handen ineens op radio en televisie om namens Giro 555 geld in te zamelen voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne.

Verslaggever Wendy

Ook Wendy van Dijk werd benaderd. De 51-jarige presentatrice twijfelde geen moment om haar medewerking toe te zeggen, maar toen wist ze nog niet welke rol de organisatie voor haar bedacht had. Wendy bleek niet het belpanel te bestieren of de avond aan elkaar te praten, de makers wilden haar volgens RTL Boulevard naar de Pools-Oekraïense grens sturen als verslaggever.

Schrik

Maar Van Dijk was daar nog totaal niet van op de hoogte. Nadat de eerste schrik was weggezakt, laat ze aan Boulevard weten dat ze in principe best bereid is naar het grensgebied af te reizen. Maar dan wil ze ter plaatse wel meer doen dan verslag uitbrengen en praten met betrokkenen. Of, zoals Boulevard het omschrijft: "Wendy vertelt ons aan de telefoon dat ze alleen gaat als ze er niet als 'normale verslaggever' heen hoeft."

Spullen brengen

Als het aan Wendy ligt gaat ze op pad om spullen te brengen. Door heel Nederland houden burgers allerhande inzamelingsacties, mogelijk kan Van Dijk daar een steentje bijdragen in de geest van haar met een Gouden Televizier-Ring bekroonde programma Hart in aktie.

Giro 555 reageert

Laat op de avond liet de organisatie van de Giro 555-actie via Twitter weten dat Wendy definitief niet naar het oosten gaat. Wat ze dan wel gaat doen maandagavond wordt momenteel nog bekeken. 

Meer over